Guitar Art Festival organizovao je Kreativni Kurs KLASIČNE i AKUSTIČNE  gitare, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle.

Kursevi su namenjeni potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).

Kreativni Kursa Gitare prati kalendar školske godine, što znači da se program odvija u vremenskom intervalu od septembra, a završava tokom juna. Polaznici se kursu mogu priključiti tokom cele godine, pošto se nove grupe konstantno organizuju.

*U sklopu svog programa Kreativni Kurs Gitare organizuje:

- 70 časova gitare. (Časovi se održavaju dva puta nedeljno u ukupnom trajanju od 60 minuta).

- 10 radionica teorije muzike. (Radionice teorije muzike organizuju se svake poslednje subote u mesecu) .

- 10 časova dodatne nastave. (Dodatni časovi se organizuju jednom mesečno u cilju da svaki polaznik ima mogućnost da nadoknadi izgubljene časove, a oni se organizuju svake poslednje subote u mesecu).

- 2 velika koncerta Kreativnog Kurs Gitare. (Novogodišnji i završni nastup plaznika).

- Guitar Art Day (Polaznici imaju organizovane predavanja kod najvećih gitarista sveta, radionice, poseta večernjem koncertu i svoj KKG koncert).

- Gitarijada Zaječar (Učestvovanje na gala koncertu na 50. Gitarijadi Zaječar, sa više od 300 gitarista i sa solistima velikim gitarskim zvezdama. )

- 8 besplatnih poseta različitim koncertima tokom godine.

**Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 55 minuta u okviru grupne nastave (od 6 do 10 učenika). Svaki polaznik dobija udžbenik KKG, kao i mogućnost posećivanja koncerata i radionica vezanih za gitaru. Polaznici koji nemaju svoj instrument imaju mogućnost da po povoljnim cenama iznajme gitaru.